Eelco Roovers

Eelco Roovers

Begeleider Ayurveda

Mentor Ayurveda


Simon Vinkenoog antwoordde ooit op zijn 75'ste verjaardag op de vraag of hij nog aan de weg timmerde: “Ik timmer niet aan de weg, de weg timmert aan mij.”

Zo hebben het leren waarnemen door een studie Biologie en de keuze geen bioloog maar danser te worden, ongetwijfeld zijn sporen achtergelaten. Na 20 jaar dansen besloot ik uit honger naar kennis en diep ongelukkig zijn, twee factoren die heel richting gevend kunnen werken, weer te gaan studeren. De keuze viel op Ayurveda met de intentie om er achter te komen hoe “het” nu eigenlijk in elkaar zit, wat men nu eigenlijk bedoelt met de ziel. Dan was ook er een passioneel idealistisch voelen dat als ik met de wijsheid die ik zou vergaren ook maar één mens gelukkig zou maken, de missie geslaagd zou zijn. Toen nog niet wetende dat ik zelf die ene mens wel eens zou kunnen zijn. De ruimte die de Ayurveda schept, gaf de mogelijkheid naar vele leermeesters en de grootste in mijzelf te leren luisteren.

Met een grote liefde voor wat waar is studeerde ik achtereenvolgens:
Biologie aan de UvA, klassieke en moderne dans bij Tanzprojeckte Köln, Spirituele therapie aan de Leonardushoeve, enkele modules Kunstgeschiedenis aan de Open Universiteit, Transformational Breathing, Ayurvedic Practitioner aan de Eisra, Ayurvedic Practitioner aan de Academie of Ayurvedic Studies, Applied Consciousness Sciences aan het Institute for Indian Systems of Medicine, Dorn therapie en ESB (energetisch structurele balans).
Daarnaast is een het beoefenen van Yoga voor mij een constante leerschool. Ik volgde de afgelopen 4 jaar ook de volledige Inner Grounding Therapy opleiding en ben van hier uit docent Ayurveda en Yoga bij Soul Institute.

Website: www.ayurvedatherapie.org
Geboortedatum: 20 juli 1962
Woonplaats: Tilburg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten