Op zoek naar een opleiding tot psychotherapeut? Volg de opleiding Inner Grounding Therapist van Soul Institute.

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van de erkende opleiding tot psychotherapeut. Inner grounding  combineert kennis van moderne psychologie, met kennis uit de filosofie van Tantra, Yoga en Ayurveda. 

vrouwencoach opleiding

Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt. De cliƫnt leert zichzelf helemaal kennen door middel van de werkwijze uit de Inner Grounding Therapie. Zo kan men zich bevrijden van oude overtuigingen en blokkades, om te groeien naar een volwassen bewustzijn. Zo kan je je ontwikkelen tot een volwaardig Psychotherapeut of lichaamsgericht pyschotherapeut

Inhoud opleiding psychotherapeut

Inner Grounding Therapist is een erkende HBO lichaamsgerichte therapie opleiding van 2 jaar waarin je jezelf krachtig leert neerzetten als therapeut.
Je gaat zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en je leert krachtige tools om mee te kunnen werken in het begeleiden van mensen.

Deze opleiding is voor mensen die professioneel therapeut willen worden en zowel individueel met mensen willen werken als in groepen werken. Maar de opleiding wordt ook door mensen gedaan die hun eigen proces willen uitwerken en daarna gaan zien welke invulling ze geven aan het geleerde.

Wat leer je in de opleiding psychotherapeut?

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie, Ayurveda, Yoga, Tantra en groepswerk. Ook komen er verschillende natuurlijke healing technieken aan bod.

Je leert het gehele Inner Grounding therapie traject van Soul Institute waarbij je via verschillende werkmethoden iemand kunt ondersteunen naar meer zelfbewustzijn. Zo komt iemand in een goed contact met het eigen lichaam en krijgt dan  inzicht in het eigen transformatieproces.

De opleiding wordt gegeven door hoofddocenten Jacqueline Ananya Snelder, Lars Weller en gastdocenten en assistenten van Soul Institute. Zie team pagina.

Wat is Inner Gounding Therapie?

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over trauma en blokkades in het lichaam samenkomen met kennis uit de filosofie van Tantra, Yoga en Ayurveda. al deze aspecten samen helpen je om een volwaardig Psychotherapeut te worden.

Zeven pijlers:

  • Je vrijheid als mens
  • Leven vanuit Authenticiteit
  • Gezondheid vanuit Ayurveda
  • Spiritualiteit en heelwording
  • Inzicht in de energetisch psychische werking van het eigen innerlijke transformatieproces.
  • Inzicht in de seksualiteit en innerlijke beleving daarvan.
  • Leven vanuit het volwassen perspectief: helder bewustzijn als basis.

Opzet opleiding
Meerdaagse retreats
Individuele sessies
Thuisstudie
Online studie
Zelf volgen van een oefenprogramma

Duur opleiding

De opleiding duurt 2 jaar

wil je na die 2 jaar verder dan kan je in jaar drie een afstudeertraject gaan doen waarin je een scriptie schrijft en gaat afstuderen. Je kan daarna ook een supervisie traject doen.

Je levert door het jaar heen verschillende huiswerkopdrachten in, je maakt een theorie examen en geeft een workshop. Ook lever je aan het einde van het IGT programma een thesis in.

 

 

Psychotherapie opleiding
Wanneer start het?

De opleiding start in het najaar van 2019. Het eerste blok van de opleiding is 21 november tot 24 november

Geslaagde psychotherapeuten

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Bel ons op 06-30 443 108 of 06-50 404 300
Of mail ons op info@soulinstitute.eu
Relatietherapeut en psychotherapeut cursisten

Wat zijn de kosten?

Let op! je krijgt een early bird korting van 350,- euro als je je inschrijft voor 1 december 2019!

Download hier de studiegids met alle informatie over de prijzen en alle praktische informatie!

Referenties

Martien

"Jacqueline Ananaya Snelder heeft een bijzondere manier van werken die letterlijk mijn ogen opende om een geheel nieuwe dimensie van genezing en transformatie te zien en te kunnen ervaren. Ze maakte gebruik van hulpmiddelen en technieken die mij hielpen om toegang te krijgen tot mijn bron.

Het delen van gevoelens en het werken aan ieders individuele proces met compassie en focus, met een authenticiteit en eerlijkheid die onmiddellijke inner grounding biedt en een verschuiving in perceptie waardoor er een natuurlijke persoonlijke keuze ontstaat om verder te gaan binnen het integreren van datgene wat ontdekt is in mijn dagelijks leven."

"Ik herinner me de eerste les nog levendig: ik zat erbij als een gekwetst vogeltje, verblind door jeugdtrauma, mij volledig afgesloten voelend van alles en iedereen. Het Women Soul Coach Programma bracht me snel helderheid, over waarom ik me voel hoe ik me voel, en wat mijn kern is. Helderheid brengt licht, en de veilige bedding van Sisterhood brengt je in een uiterst directe, maar tegelijkertijd liefdevolle verbinding met andere vrouwen. Helend, empowering en tegelijkertijd verzachtend: zonder twijfel de meest transformerende ervaring van mijn leven, tot nu toe!"
Soul Institute is aangesloten bij:
ktno logo


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten