vrouwencoach opleiding

Open avonden Bekkenrelease opleiding HIP Release 4 april en 25 april

Open avonden over de opleiding : HIP release therapy.


Wat is Holistic Internal Pelvic Release Therapy?

Docenten  Jacqueline Snelder en Yanara Verhoef vertellen je er alles over deze introductieavonden.

Het is een vorm van inwendige aanraking, behandeling en massage van het weefsel in de yoni. Yoni is het Sanskriet woord voor het hele gebied van de vrouwelijke organen. Vagina, baarmoeder, eierstokken. In dit gebied ervaren we in ons leven vaak veel spanning of voelen we te weinig of zelfs helemaal niets.
Dit heeft veel effect op het welzijn en je gemoedstoestand en kan ook een plezierig contact met je eigen seksuele stroom in de weg staan.
Deze vorm van therapie is ook behulpzaam bij littekenweefsel in de vagina, blokkades, Uterus prolapse, Vaginisme, seksuele dysfunctie, trauma in dieper gelegen weefsel door misbruik en veel andere aandoeningen.

Het is heel fijn om hier iets aan te kunnen doen in een veilige setting onder begeleiding van een vrouw die dit werk zorgvuldig doet.

De baarmoeder en het spierweefsel, de fascia en het bindweefsel van het gehele bekken slaan emotionele spanning op.
Het vergt veel kennis en kunde om dit gebied veilig te masseren en voldoende voorbereiding te doen voordat je met zo een massage van start kan gaan. Dit leer je allemaal in de opleiding.

De opleiding combineert Natuurgeneeskundige werkwijzen uit de Healing Tao en Ayurveda met kennis uit de Tantra en energetisch werk, kennis over de anatomie, fysiologie en pathologie van het bekken met diep lichaamswerk en coaching.

"Als een vrouw in haar kracht is, zonder schaamte met diepe eerbied voor wie zelf is, rust ze in haar bekken." - Jacqueline

In de opleiding leer je ook het gehele Feminine healing traject om vrouwen te begeleiden hun bekken meer te bewonen en zich krachtig en gezond te voelen in hun bekken en vrouwelijke kracht. los van de Inwendige behandeling: HIP release therapy, zijn er verschillende andere werkwijzen die je jezelf eigen maakt.

Wat ga je leren in deze opleiding?

- Diepe bindweefselmassage van het inwendig en uitwendig bekken.
- Bodywork en bodyreading
- TRE oefeningen
- Oefensessies uitwisselen met je medestudenten
- Werken met de fascia
- Werken met het spierweefsel
  Marma Therapie van het bekken
- Ayurvedische olie en kruidenbehandelingen van het bekken, zowel in als  uitwendig
- Werken met de reflexzones
- Kennis uit de Tantra en energetisch werk
- Womb Yoga
- Yoga Nidra voor vrouwen
- Bekkenfysiologie, anatomie en Pathologie van de vrouwelijke organen
- Coaching van dit bijzondere proces en emotioneel proceswerk bij de Interne massage bij vrouwen en het gehele Feminine Healing traject.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht op vrouwen met een achtergrond in therapie en lichaamswerk die deze specifieke behandelmethode op een diepgaande en veilige manier willen leren.

Voor vrouwen die er voor open staan deze diepe vorm van proceswerk in de opleiding ook zelf te ondergaan waardoor ze zelf nog meer gegrond raken in het bekken.

Deze opleiding leidt op tot een erkend diploma.
Na deze opleiding kun je aansluiting vinden bij een groot netwerk van vrouwen die deze bijzondere manier van werken doorgeven op een veilige en integere manier.
Supervisie en bijscholing , overleg met collega's, ook van andere opleidingen in dit werkveld, zorgen hierbij voor kwaliteit in dit werkveld.

Wat zijn de data van de opleiding:

De opleiding bestaat uit 2 retreats, studiedagen en oefendagen, individuele sessies en intervisie. In totaal zijn er 12 lesdagen.

We starten met een eerste 4-daagse in mei:
4-daagse 16-19 mei 2019 Retreat 2 - Centrum de Bron

Tijdens de retreats maken we bij Centrum de Bron ook gebruik van het warm water bad om het lichaam te helpen nog dieper te ontspannen en je veilig te voelen voor dit diepe werk.

Op de introductieavond ontvang je een studiegids van de gehele opleiding.

Jacqueline Snelder is oprichtster van Soul Institute en werkt al ruim 10 jaar met vrouwen in het Feminine healing therapietraject.
Ze is lichaamsgericht psychotherapeute, Ayurveda therapeut en heeft veel kennis van neurologie en trauma. De afgelopen jaren ontwikkelde ze haar eigen vorm van lichaamsgerichte psychotherapie: Inner Grounding Therapie waarin ze een erkende 4-jarige therapeuten opleiding geeft.
www.soulinstitute.eu

Yanara Verhoef
Naast mijn werk heb ik altijd volop gestudeerd. Naast fysiotherapeut ben ik ook manueel therapeut en bekken fysiotherapeut. Bovendien ben ik geschoold in adem- en ontspanningstherapie, coaching en counseling, psychosomatiek, psychologie, lichaamsgericht coachen, zwangerschap gerelateerde klachten, mindfulness en meditatie.

Al een aantal jaren verbind ik deze kennis met mijn fysiotherapeutische achtergrond in mijn behandelingen. Ik merkte echter dat het fysiotherapeutische kader niet meer aansluit bij wat ik in een behandeling wil brengen. Graag bekijk en behandel ik mensen vanuit een holistisch perspectief, waarbij oog is voor de totale mens en niet alleen “de fysieke klacht”. Ik wil graag lichaam, geest en ziel integreren in mijn behandeling en jou, als mens in zijn geheel, aanraken. Een aanraking met aandacht, presence, acceptatie, liefde en eerbied.

Door het lichamelijk loslaten van vastgehouden spanning en blokkades opent jouw lichaam zich weer voor meer bewustzijn, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
https://www.ayumi-coaching.nl

vrouwencoach opleiding 2
locatie open avonden

Hof van Barlo

Groenekanseweg 256, 3737 AL Groenekan

Vrouwencoach opleiding

Hoe ziet de open avond eruit?

Vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur vertellen we je door middel van een leuke presentatie alles over dit opleidingstraject. ER is ook ruimte voor het stellen van vragen over de opleiding en het feminine healing traject.

Geslaagde vrouwencoachen

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de open avonden via een mail sturen naar info@soulinstitute, aanmelden viahet formulier op deze pagina, of bellen met 06 - 30443108 of 06 -- 419 70 475

Open Avond Bekkenrelease opleiding - HIP release

Cursus informatie

Startdatum 04-04-2019
Einddatum 25-03-2019
Max. deelnemers 25
Sluitingsdatum 25-04-2019
Locatie Hof van Barlo
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Wil je een afspraak maken?

Of mail ons op info@soulinstitute.eu
Soul Institute is aangesloten bij:
ktno logo


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten