Opleiding holistische interne massage voor vrouwen:

Holistic Internal Pelvic Release Therapy

Nieuwe data 2020: 27 februari - 1 maart, 2 juli - 5 juli, 13 augustus 16 augustus, 22 oktober - 25 oktober Centrum Venwoude

 

Voor de 3e keer start bij Soul Institute een opleiding speciaal voor vrouwen in Yoni healing.

De opleiding, voorheen Mahayoni Healing, heeft een nieuwe naam: Holistic Internal Pelvic Release Therapy (HIP Release)

Wat is Holistic Internal Pelvic Release Therapy?

Het is een vorm van inwendige aanraking, behandeling en massage van het weefsel in de yoni. Yoni is het Sanskriet woord voor het hele gebied van de vrouwelijke organen: de vagina, baarmoeder en eierstokken. In dit gebied ervaren we in ons leven vaak veel spanning of voelen we te weinig of soms zelfs helemaal niets.
Dit heeft veel effect op het welzijn en je gemoedstoestand en kan ook een plezierig contact met je eigen seksuele stroom in de weg staan.
Deze vorm van therapie is ook behulpzaam bij littekenweefsel in de vagina, blokkades, Uterus prolapse, Vaginisme, seksuele dysfunctie, trauma in dieper gelegen weefsel door misbruik en veel andere aandoeningen.

Het is heel fijn om hier iets aan te kunnen doen in een veilige setting onder begeleiding van een vrouw die dit werk zorgvuldig doet.
Het HIP-release behandeltraject omvat:
  1. Een uitgebreide intake op emotioneel-psychologisch gebied en natuurgeneeskundig gebied. Tijdens de intake worden de klachten in kaart gebracht. Eventuele contra-indicaties worden besproken. 
  2. Aan de hand van het opgestelde behandelplan vinden er vervolgens 3 tot 5 sessies plaats. Deze sessies zijn lichaamsgerichte therapie, ademwerk en natuurgeneeskundige behandeling. Dit gaat over de behandeling van buik en bekken uitwendig.
  3. Pas in de laaste sessie wordt er gekeken of de behandeling inwendig noodzakelijk is. De voorafgaande sessies zijn nodig om zowel de klachten helder te krijgenen als voorbereiding op een inwendige behandelsessie.
  4. De behandeling is nooit seksueel erotisch gericht en vraagt van de therapeut een uiterst doorleefde integere houding met diep respect voor de autonomie van de client.
  5. De inwendige behandeling ( van litteneweefsel, bij vaginisme, bij dunne huid onder andere) in de vagina kan eerder pijnlijk zijn dan prettig en roept vaak diepgelegen emoties op.
  6. Het is dus erg belangrijk dat de therapeut de client hier bewust van maakt en de behandeling veilig gebeurt en de client zich ten alle tijde gerespecteerd voelt en beschermd tijdens de behandeling en ook geen seksueel getinte of erotisch getinte behandeling verwacht.

    De baarmoeder en het spierweefsel, de fascia en het bindweefsel van het gehele bekken slaan emotionele spanning op.
    Het vergt veel kennis en kunde om dit gebied veilig te masseren en voldoende voorbereiding te doen voordat je met zo een massage van start kan gaan. Dit leer je allemaal in de opleiding. Per aandoening is een zorgvuldig behandelplan omschreven in de syllabus. 
In de opleiding leer je ook het gehele Feminine healing traject om vrouwen te begeleiden hun bekken meer te bewonen en zich krachtig en gezond te voelen in hun bekken en vrouwelijke kracht. Los van de inwendige behandeling: HIP Release Therapy, zijn er verschillende andere werkwijzen die je jezelf eigen maakt.
 
De opleiding combineert Natuurgeneeskundige werkwijzen uit de Healing Tao en Ayurveda met kennis uit de Tantra en energetisch werk, kennis over de anatomie, fysiologie en pathologie van het bekken met diep lichaamswerk en coaching.
 
Je leert:

Diepe bindweefselmassage van het inwendig en uitwendig bekken.
Bodywork en bodyreading
TRE oefeningen
Oefensessies uitwisselen met je medestudenten
Werken met de fascia
Werken met het spierweefsel
Marma Therapie van het bekken
Ayurvedische olie en kruidenbehandelingen van het bekken, zowel in als uitwendig
Werken met de reflexzones
Kennis uit de Tantra en energetisch werk 
Womb Yoga
Yoga Nidra voor vrouwen
Bekkenfysiologie, anatomie en Pathologie van de vrouwelijke organen
Coaching van dit bijzondere proces en emotioneel proceswerk bij de interne massage bij vrouwen en het gehele Feminine Healing traject.
 
Ervaring van een aantal sessies feminine healing van Marieke:
 
Ze kwam bij me om te vertellen dat ze al 4 jaar , na de geboorte van haar tweede kind, geen seks meer had gehad. Het deed teveel pijn. Haar tweede bevalling was erg zwaar geweest. Uitgescheurd, veel hechtingen en veel littekenweefsel tot gevolg. Maar vooral de angst die ze had doortaan tijdens deze spannende bevalling, waarbij zuurstoftekort bij het kindje ervoor zorgde dat de geboorte niet zachtzinnig verliep, die angst die zat heel erg dwars.

" Mijn lichaamsgevoel is totaal veranderd, ik heb geen link meer met zin in seks of opwinding. Ik voel alleen maar angst als ik mezelf aanraak bij mijn vagina. Alleen maar schrikreacties en afkeer. Ik word er wanhopig van. Ergens, ver weg in mijn brein en gevoel wil ik graag weer vrijen. Maar de weg ernaar toe ben ik kwijt"

Na deze woorden volgden er veel tranen, ik moedigde haar enkel aan te huilen en erkende haar in haar pijn. " We gaan het stap voor stap doen, ok? Eerst het verdriet en de angst en dan kijken we per keer waar we uitkomen"

De eerste 4, lange sessies besteedden we aandacht aan die ervaring van de zware bevalling. Door lichaamsgerichte therapie, wat je veel zicht geeft op hoe je oude pijn kan doorvoelen en loslaten, door weer vertrouwen te voelen in het bekken door uitwendige massage van de benen en het bekken in zijligging. In deze veilige houding, kon ze contact maken met de schrik reacties in haar lijf en deze loslaten.

Daarna hebben we twee sessies besteed aan de inwendige behandeling. Dit gebeurde op twee manieren: in de sessie zachte weefselmassage van het litteken met de juiste olie, zachte lymfe drainage massage van de liezen uitwendig.. En ook het aanbrengen van een milde oliepakking met castorolie . Inwendig op het litteken met katoenpakking. Deze behandeling kon ze thuis eenvoudig meerdere malen te herhalen. Thuis oefende ze met TRE - achtige oefeningen die we speciaal hebben aangepast voor haar situatie en heeft ze over een periode van 10 dagen haar bekken gemasseerd met specifieke, op haar afgestemde ayurveda olie.

Samen met innerlijke proceswerk werd de angst stap voor stap minder en verzachtte het littekenweefsel. Thuis maakte ze weer hernieuwd contact met haar partner en kwam er weer ruimte voor intimiteit en vrijen.

 
Wie geeft de opleiding?

Jacqueline Ananya Snelder: Oprichter van Soul Institute, Therapeute in Ayurveda en Lichaamsgerichte psychotherapie, expert in Deep Bodywork en energetische therapie, proceswerk en lichaamsgerichte psychotherapie met 23 jaar full-time ervaring in individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie en vrouwen coaching en healing vanuit Lichaamswerk, Ayurveda, Klassieke Tantra en Trauma healing.

Ondersteund door een team van assistenten/studenten en afgestudeerde HIP-release therapeuten in wisselende samenstelling.

Na de opleiding ben je automatisch lid van de groep afgestudeerde HIP release therapeuten en volg je nog regelmatig supervisie, intervisie en bijscholing.

Je kan na de opleiding Feminine healing trajecten aanbieden.
 
Je ondersteunt een vrouw daarmee in vier tot acht sessies om weer helemaal in contact te komen met haar innerlijke kracht. Een HIP Release behandeling kan daar onderdeel van zijn, of juist niet, dat ligt helemaal aan de hulpvraag en eventuele contra indicaties. Als HIP release therapeute werk je met de grootste zorgvuldigheid zodat je na een goede anamnese een goed plan van aanpak met je cliente kan afspreken. 

d

Voor wie?

Deze opleiding is gericht op vrouwen met een achtergrond in therapie en lichaamswerk die deze specifieke behandelmethode op een diepgaande en veilige manier willen leren.
Voor vrouwen die er voor open staan deze diepe vorm van proceswerk in de opleiding ook zelf te ondergaan waardoor ze zelf nog meer gegrond raken in het bekken.

De opleiding is erkend en leidt op tot gediplomeerd coach.
Na deze opleiding kun je aansluiting vinden bij een groot netwerk van vrouwen die deze bijzondere manier van werken doorgeven op een veilige en integere manier.
Supervisie en bijscholing, overleg met collega's, ook van andere opleidingen in dit werkveld, zorgen hierbij voor kwaliteit in dit werkveld.

Wat is de inhoud en wat zijn de data voor 2020?

De opleiding bestaat uit 4 retreats, studiedagen, oefendagen, individuele sessies en intervisie: 

Retreats en oefendagen:

Retreat 1:  3 dagen en een avond  27 februari - 1 maart 2020  Venwoude

Retreat 2: 3 dagen en een avond 2 juli - 5 juli 2020 Venwoude

Retreat 3: 3 dagen en een avond 13 augustus - 16 augustus 2020 Venwoude

Retreat 4: 4 dagen en een avond 21 oktober - 25 oktober 2020 Venwoude

Oefendagen en studiedagen:

21 en 22 april 2020 oefendagen groepsruimte Soul Institute Vught

9 en 10 juni 2020 oefendagen groepsruimte Soul Institute Vught


Tijdens de opleiding oefen je de verschillende stappen van HIP Release Therapy en het Feminine Healing Traject. Hiervan maak je verslag en word je begeleidt door je docenten. Je kunt hiervoor al, tegen een kleine vergoeding, vrouwen begeleiden.
Tussentijds contact via email en skype met de docenten is mogelijk als je vragen hebt over oefenen of je proces.
Ook word je gratis lid van de online doorlopende cursus 'Story of my Womb' waardoor je steeds nieuwe zaken bijleert die je kunnen ondersteunen in je vakgebied.

Kosten opleiding:

3400,00 euro exclusief maaltijden op Venwoude, maar incl. slaapgelegenheid dormitory style, alle lesdagen, oefendagen, online-cursus inhoud voor de HIP-release opleiding, syllabus en begeleiding.

Overnachtingsmogelijkheden:

Dormitory betekend dat je kan slapen in de groepsruimte op een fijn matras en gebruik kan maken van de gezamelijke douches. Er is plek voor maximaal 6 dormitory plekken. Deze plekken zijn gratis. Je betaald dan wel nog apart voor de maaltijden tijdens alle retreats. ( Zie beneden: prijzen maaltijden.

Dormitory plus: 13 nachten | 354,25 incl. btw extra (mooie slaapruimte met 6 grote bedden) Hier is plek voor 6 deelneemsters.

De volgende overnachting-opties boek je via Venwoude zelf:

Slapen in 2-persoonskamer 13 nachten | 495,00  incl. btw

Slapen in 1-persoonskamer 13 nachten | 681,06  incl. btw

Bij aanmelding ontvang je alle informatie over hoe je je overnachting kan boeken en ook hoe je dieet kan doorgeven als dat van toepassing is. De maaltijden zijn Ayurvedisch, vegetarisch en biologisch en van hoge kwaliteit op Venwoude.

Voor alle 4 retreats tesamen zijn de maaltijdkosten: Ontbijt, lunch en diner 687,70 incl. 9 % btw voor de gehele training. ( prijzen voorbehouden).

Het is mogelijk om in termijnen te betalen en je ontvangt een factuur met daarop:

Opleidingskosten en verblijfskosten.

 

De opleidingskosten zijn btw vrij (Soul Institute is erkend door CRKBO als onderwijsinstituut).


Extra kosten:

Verplicht: 2 individuele HIP release bodywork sessies , duur twee uur: 205,00 euro per sessie incl 21% btw
Aanschaf boeken: ongeveer 250,00 euro
Bij de opleiding ontvang je een syllabus en maak je gebruik van de opleidingsvideo's via ons Soul Institute Academy platform.  

vrouwencoach opleiding 2
Wanneer start het?

De nieuwe opleiding  2020 start op donderdag 27 februari om 20.00 op Centrum Venwoude 

Geslaagde vrouwencoachen

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Bel ons op 06-30 443 108 of 06-50 404 300
Of mail ons op info@soulinstitute.eu
Vrouwencoach opleiding

Wat zijn de kosten?

3400,00 euro 

Betaling in termijnen is mogelijk. Vraag naar de betaalregeling.
Extra kosten (verplicht):
2 individuele HIP release bodywork sessies , duur twee uur: 205,00 euro per sessie
Aanschaf boeken: ongeveer 250,00 euro

Holistic Internal Pelvic release Therapy

Cursus informatie

Startdatum 27-02-2020
Einddatum 22-10-2020
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 22-10-2020
Locatie Centrum Venwoude

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Holistic Internal Pelvic Release Therapy €3.400,00

Soul Institute is aangesloten bij:
ktno logo


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten