Op zoek naar de opleiding psychoterapeut? Volg de opleiding Inner Grounding Therapist van Soul Institute.

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van de erkende opleiding tot psychotherapeut. Inner grounding  combineert kennis van moderne psychologische, met kennis uit de filosofie van Tantra, Yoga en Ayurveda. 

vrouwencoach opleiding
Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt zodat de cliƫnt zichzelf door middel van de werkwijzen en tools uit deze Inner Grounding Therapie helemaal kan leren kennen en zichzelf werkelijk van oude overtuigingen en blokkades kan bevrijden.

Inhoud opleiding psychotherapeut

Inner Grounding Therapist is een erkende HBO psychoterapeut opleiding van 4 jaar waarin je jezelf stevig en krachtig als relatie therapeut neer leert zetten.
Je gaat zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichamig van wie je bent enje leert krachtige tools om mee te kunnen werken als je mensen begeleidt.

Deze opleiding is bedoelt voor mensen die professioneel therapeut willen worden en in individueel werk en/of groepswerk willen werken.

Wat leer je in de opleiding psychotherapeut?

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychtherapie, Ayurveda, Yoga, Tantra en groepswerk. Ook komen er vele natuurlijke heling technieken aan bod.

Je leert het gehele Inner Grounding therapie traject van Soul Institute waaarbij je via verschillende sessie en werkmethoden iemand kunt ondersteunen naar meer zelfbewustzijn en een goed contact met het eigen lichaam en inzicht in het eigen transformatieproces.

De opleiding wordt gegeven door hoofddocenten Jacqueline Ananya Snelder, gastdocenten en assistenten van Soul Institute. Zie team pagina.

Wat is Inner Gounding Therapie?

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van relatie therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over trauma en blokkades in het lichaam samenkomt met kennis uit de filosofie van Tantra, Yoga en Ayurveda.

Zeven pijlers:
Je vrijheid als mens
Leven vanuit Authenticiteit
Gezondheid vanuit Ayurveda
Spiritualiteit en heelwording
Inzicht in de energetisch psychische werking van het eigen innerlijke transformatieproces.
Inzicht in de seksualiteit en innerlijke beleving daarvan.

Opzet opleiding
Meerdaagse retreats
Studiedagen
Oefendagen
Individuele sessies
Thuisstudie
Online studie
Zelf volgen van een oefenprogramma

Duur opleiding

De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit 2 fases:
IGT fase 1:
algemene opleiding, de eerste 2 jaar
IGT fase 2:
Jaar 3: relatietherapie en groepswerk
Jaar 4: verfijnen in je vak en afstuderen

Je levert door het jaar heen verschillende huiswerkopdrachten in, je maakt een theorie examen en geeft een workshop. Ook lever je aan het einde van het IGT programma een thesis in.

Psychotherapie opleiding
Wanneer start het?

De opleiding start in het voorjaar van 2019. De data zullen binnenkort online gezet worden.

Geslaagde psychotherapeuten

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Bel ons op 06-30 443 108 of 06-50 404 300
Of mail ons op info@soulinstitute.eu
Relatietherapeut en psychotherapeut cursisten

Wat zijn de kosten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overzicht van de kosten.

Referenties

Kim

"Jacqueline Ananaya Snelder heeft een bijzondere manier van werken die letterlijk mijn ogen opende om een heel nieuwe dimensie van genezing en transformatie te zien en te ervaren. Ze maakte gebruik van hulpmiddelen en technieken die ter plekke werken om toegang te krijgen tot mijn bron.

Het delen van gevoelens en het werken aan ieders individuele proces met compassie en focus, met een authenticiteit en eerlijkheid die onmiddellijke inner grounding biedt en een verschuiving in perceptie waardoor er een natuurlijke persoonlijke keuze ontstaat om verder te gaan binnen het integreren van datgene wat ontdekt is in mijn dagelijks leven."

Floor
"De afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen bij Soul Institute gevolgd. Tijdens de opleiding tot Women's Soul Coach 5 jaar geleden ben ik van lief meisje gegroeid naar een autonome vrouw die bekend is met haar eigen levensenergie en kracht. De begeleiding van Jacqueline is helder, stevig en liefdevol."
Floor
"Ik herinner me de eerste les nog levendig: ik zat erbij als een gekwetst vogeltje, verblind door jeugdtrauma, mij volledig afgesloten voelend van alles en iedereen. Het Women Soul Coach Programma bracht me snel helderheid, over waarom ik me voel hoe ik me voel, en wat mijn kern is. Helderheid brengt licht, en de veilige bedding van Sisterhood brengt je in een uiterst directe, maar tegelijkertijd liefdevolle verbinding met andere vrouwen. Helend, empowering en tegelijkertijd verzachtend: zonder twijfel de meest transformerende ervaring van mijn leven, tot nu toe!"
Soul Institute is aangesloten bij:
ktno logo


Sluit je aan bij onze community!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten