vrouwencoach opleiding

Workshop schaamte en schuld

Trauma Healing Vrij van schaamte en schuld

Wat is schaamte? Gevoelens van schaamte resulteren wanneer we geloven dat we iets niet adequaat, goed hebben gedaan of direct door een handeling de belangrijkste sociale of culturele waarden hebben geschonden van een groep waarin we ons bevinden.

Hoewel het vermogen om diep na te denken over onszelf en ons onderscheidingsvermogen op onze acties helder is, is schaamte een negatieve emotie die ons van onze volledige uitdrukking van onszelf in het moment berooft en daardoor onze eigen waargenomen lagere waarde aan anderen versterkt.

Schaamte kan een ondeugd of een deugd zijn, afhankelijk van hoe en wanneer het wordt gebruikt. Een teveel aan schaamte kan leiden tot zelfverachting en een laag zelfbeeld; een tekort aan schaamte kan leiden tot arrogantie.
Als je jezelf schaamt, voel je jezelf klein, je hebt weinig energie en bedenk je dat je geen goede dingen in het leven verdiend.

De schaamte-uitdrukking houdt oa in dat je het hoofd en de ogen laat zakken, terwijl de hele lichaamsexpressie inhoudt dat je de borst krimpt en het gezicht achter je handen verbergt.

Deze gecombineerde houding doet ons er fysiek kleiner uitzien en beschermt onze kwetsbare gebieden (borst, nek en maag). Dit is het tegenovergestelde van trots, waar het lichaam de neiging heeft op te blazen.

Schaamte is een belangrijke emotie voor het menselijk sociale leven. Sommige wetenschappers geloven dat we schaamdisplays hebben ontwikkeld om onze plaats in de hiërarchie van onze groep aan te geven. Mensen met een lagere status hebben de neiging om veel meer schaamte te vertonen dan degenen in hogere statusposities.

Schaamte ontstaat ook na trauma en misbruik en heeft een wisselwerking met schuld.
Daar is schaamte iets, wat we internaliseren. In plaats van de dader of misbruiker als schuldige te zien, ervaren we dat we onszelf met schuldig zijn hebben moeten identificeren om te kunnen overleven.

Het misbruik is eigenlijk juist hetgeen wat schaamtevol en schuldig was en de kunst is, hiervan los te komen en schaamte en schuld in een ander licht te zien.

In deze workshop leer je te kijken naar schaamte en schuld op een dieper niveau zodat je de shift kan maken van schaamte en schuldig zijn naar schaamte en schuld transformeren in waardig voelen en helderheid.

Op deze manier vind er diepe heling plaats over dit trauma.

**Voor wie is deze workshop:
- Voor therapeuten, als bijscholing. Workshop is KTNO geaccrediteerd met certificaat
- Voor deelnemers die meer willen weten over opbouw en verwerking van schaamte en schuld bij Trauma
-Voor studenten Inner Grounding Therapy en Women's Soul Coach

**Wat gaan we doen:
-Schaamte en schuld: inzicht in hoe deze patronen bij jou werken door middel van een test en tools uit de Inner Grounding
- Achtergrondinformatie over verschillende visies rondom schaamte en schuld
-Oefeningen om schaamte en schuld los te kunnen laten
-bodywork en bodyreading
-Informatie over proces en follow-up bij schaamte en schuld vanuit de Inner Grounding Therapy methode.


Wie geven de workshops?

Jacqueline Snelder en Kim Maartje Lakke

Is de oprichter van Soul Tantra Institute. Ze is coach, trainer en teacher in Tantra. De afgelopen 5 jaar heeft ze de Tantric Inner Grounding Therapy ontwikkeld. Kim Maartje Lakke is afgestudeerd therapeute in coaching en counseling en heeft een grote expertise in Trauma, zij heeft een eigen praktijk en werkt met verschillende methodieken.

Traumahealing Schaamte en schuld

Cursus informatie

Startdatum 09-10-2019
Einddatum 09-10-2019
Max. deelnemers 20
Sluitingsdatum 09-10-2019

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Trauma healing schaamte en schuld €95,00

vrouwencoach opleiding 2
Wanneer is het?

9 oktober 2019

Vrouwencoach opleiding

Aanmelden en betalen:

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina.
Geslaagde vrouwencoachen

Certificering

Alle deelnemers krijgen certificaten van de workshops.
Deze workshops zijn geaccrediteerd door het KTNO

Heb je vragen?

Of mail ons op info@soulinstitute.eu

Soul Institute is aangesloten bij:
ktno logo


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten