Maha Yoni Healing

Maha Yoni Healing , het helen van de Yoni door aanraking en massage.

In de Yoni ligt in het vrouwelijke lichaam de essentie van de vrouwelijke energie. De dragende kracht in jou, het leven-gevende principe. Om deze essentie te kunnen blijven voeden is een goede relatie met je emoties heel belangrijk. In dit stuk wil ik jullie kennis laten maken met achtergrond over Yoni massage wat je hier en daar al vaak aangeboden ziet en kennis laten maken met trainingen die daar over gaan. In mijn dagelijkse praktijk geef ik wekelijks Maha Yoni Healing sessies en is het al 6 jaar een onderdeel van de vrouwengroepen bij Soul Tantra Institute. Er komen veel vragen over deze specifieke vorm van werken, en er is nog weinig echt over bekend, waar het nu vandaan komt en waar het over gaat, vandaar de lange uitleg hier. Veel leesplezier en stel je vragen gerust. 

Wat zijn emoties?

Emotie komt van het Latijnse woord Emovere wat bewegen betekend. Emoties zijn als golven die non-stop door je lichaam bewegen. Er is geen stop hier of pauze: de hele dag door bewegen je emoties als water door je lichaam. Hoe je reageert op wat er op je af komt: Schrik, pijn, identificaties met pijn, trauma, of juist blij, extatisch uitreikend openend heeft een onmiddellijk effect op deze vrije flow van emoties. 

Ben je jouw emoties? Emoties worden of voelen

Je bent niet je emoties , maar ...als vrouw kunnen we ons er gemakkelijk in verliezen om verschillende redenen. We zijn niet gewend onze emoties , vanuit ons wezenlijke Zijn te objectiveren. We zijn eerder gewend een emotie helemaal te worden en vaak ook nog gewond waardoor we een emotie moeilijk van alle kanten durven te bestuderen.

Collectieve emotie imprints

Tegelijk hebben we vaak te horen gekregen : Vrouwen zijn emotioneel, ach je zal wel weer ongesteld moeten worden enzovoorts. Het beeld, dat vrouwen sterk onderhevig zijn aan hun emoties kan gezien worden als een sterke collectieve imprint. Tegelijk ook het beeld dat mannen NIET onderhevig zouden zijn aan hun emoties is OOK een sterkte collectieve imprint. Het mannelijke , of mannen worden weggezet als: niet in staat tot contact met emoties, of : minder contact met emoties, terwijl mannen net zo veel " emoveren " , bewegen van binnen, maar er wellicht moeilijker uiting aan kunnen geven. Het belang zit er dus in hoe we als mannen en vrouwen relateren met emoties. We zijn er zelfs verward over bij dieren : Wie hoort er niet vaak zeggen : Goh dieren voelen veel meer dan wij denken ) , er van uit gaande dat dieren een simplistische versie van voelen hebben wat helemaal niet waar is.

Hoe komt nou de verwarring dat we onze emoties niet ZIJN?

Zodra we een intense emotie ervaren lijken we dat meteen te ZIJN. Voor een deel is dat waar: op het moment dat je in staat bent de energie van een intense emotie helemaal te doorvoelen, als het ware de emotie helemaal te nemen zoals die is en er niets van weg te willen duwen kunnen we groeien in onze vrouwelijke kracht ( Shakti ) Deze Shakti kracht is weer datzelfde als het voedende en dragende en levengevende principe. Een enorme levenskracht.

Om Shakti te kunnen blijven voeden in je systeem is een helder zicht ( het objectiveren van emoties) dus enorm belangrijk. Het maakt je vrij van de ondergeschiktheid aan emoties en tegelijk kun je ze helemaal ervaren en je er aan opladen. Ook weet je dan beter wanneer je jezelf in emoties verliest.

Objectiveren hoe doe je dat?

Het klinkt in eerste instantie misschien duf of saai, maar er wordt mee bedoeld dat je met heel je aandacht blijft bij wat jou van binnen beweegt. Je KIJKT er als het ware naar, zonder iets te onderdrukken. tegelijk vergroot je de emotie ook niet meer uit naar een groot of klein drama maar ziet steeds duidelijker dat het bewegen, het emoveren zich per seconde opvolgt. Geen seconde lang bijna is een emotie het zelfde. Als het langer duurt ben je er in feite alweer in verdwenen. De kleuren van je emoties veranderen zo snel als water wat door een riviertje stroomt. Door objectief naar dit proces te kijken met jou levende aandacht zie je dit gebeuren en wordt je lichaam stromend als een riviertje. Niets blijft dan nog hangen en plakken en doorzeuren. 

Rasa's de kleuren van je emoties

Tegelijk zitten er in alle kleuren van je emoties ( ook wel Rasa's genoemd) specifieke energie├źn, of krachten die we los van elkaar kunnen leren ontdekken als we leren onderscheiden.

Wat doen ze nou bij Tantra met emoties en die Rasa's?

Binnen Tantra wordt er alsmaar gewerkt met deze subtiele energie van emoties: het waarnemen en ervaren ervan tegelijk, in 1 keer. Het wordt gezien als de levende body-mind van de mens. Als de psyche die gezien wordt als een levend organisme. Je Psyche, waar je overtuigingen en vastzittende emoties een wissel op trekken zodat je je onnodig bedrukt, angstig , bezorgd of minder levendig voelt, of dat je seksuele energie niet voelt als onschuldig en vrij of geassocieerd is met pijn en trauma.

In je Yoni is deze flow ten diepste aan te raken. wat wil dat nou zeggen?

Zodra we een vrouw aanraken in de Yoni kom je zonder omhaal meteen bij de kern van dit flowen of juist: stagneren van emoties. De Yoni is je meest directe toegang daartoe. In de reflexzones in je Yoni raak je direct aan pure angst, woede, gebrek aan eigenwaarde, missen en verlangen en hartzeer. Je raakt tegelijk direct aan diep verlangen, naar het volledige openen van de seksuele stroom in het lichaam , omdat daarmee alle emoties opwaarts langs je hele ruggengraat getransformeerd kunnen worden in liefde, vrede en pure onschuldige bliss. Het is de poort van Kundalini energie. 

Het gevaar van afdwalen tijdens een sessie

Er is geen buffer meer, dus het belang om tijdens een Yoni massage heel erg op de seconde het proces te blijven volgen is heel erg groot. Zodra we daar van af dwalen zetten zich weer nieuwe imprints vast in het vrouwenlichaam en dat heeft weer effect op de psyche van de vrouw. Iemand vrij maken door Yoni massage van oude imprints is dus een gevoelig en intens proces waar veel kunde en ervaring met proceswerk voor nodig is.

Seksuele verlangens kennen en er van genieten versus hunkeren naar diepe seksuele ontmoetingen die onbereikbaar lijken.

Het afdwalen kan gebeuren door verstriktheid van de practitioner in erotische gevoelens naar de client of onhelderheid van het doel en waar je precies mee bezig bent tijdens de Yoni massage om vele redenen. Het afdwalen kan ook door jouzelf gebeuren als je bepaalde diepe seksuele verlangens niet diep in jouzelf ontmoet maar ze blijft projecteren op een gedroomde partner die jou vanalles gaat " geven". De sterke seksuele positieve Yang kracht waar je naar verlangt zit ten eerste in jouzelf. je innerlijke man. Je gaat juist ontdekken dat , als je jezelf helemaal van binnen opent naar je verlangens , je met een liefhebbende partner deze dieptes kan bereiken. je gaat je dus sterk voelen in je seksualiteit in plaats van afhankelijk en in staat om datgene op te roepen in je partner wat je nodig hebt , met een open hart. Je gaat van hunkeren naar diep contact naar een diep genieten van je verlangen en je daardoor ook vervuld voelen van binnenuit. Het innerlijke man-vrouw principe kun je helen in jezelf. Het is en proces wat enige tijd kost. Je haast naar het vervullen van deze diepe verlangens versluieren dit proces waardoor het vaak zo moeilijk lijkt.

Er is in de traditionele Tantra, Sri Vidya een oud geschrift, de Yoni Tantra die gaat over het werken met deze energie. Het is tegelijk een moeilijk te begrijpen geschrift om dat het in gecodeerde geheimtaal is geschreven. Alles staat er geschreven in metaforen die je kan leren begrijpen met behulp van levende teaching door een lerares of leraar. Je leert , stapsgewijs, door kennis overdracht door een lerares of leraar de verschillende krachten van shakti ( 64 in totaal , in de vorm van 64 Yogini's ) te integreren in jou levensenergie en de heldere inzichten daarvan te ervaren die jou helpen helemaal innerlijk vrij te worden. Deze kennis, over de Yogini's , is een intuïtieve kennis die je stap voor stap leert over een lange tijd van jaren.

In het Maha Yoni Healing traject , wat vanaf 24 februari 2017 gaat starten kun je deze kennis en kunde leren en een begin maken met de kennis over de yoni tantra in een jaartraject. Het allerbelangrijkste tool wat je daarbij hebt is je eigen helderheid over je proces waardoor je leert alsmaar meer en meer ruimte te geven aan de vrouw die je begeleidt om diep te duiken in de verborgen emoties in de Yoni. je gaat ook zien en begrijpen hoe de Yoni heelt en vrij wordt en hoeveel meer of minder yoni massages daar eigenlijk voor nodig zijn. Zelfs kan het soms langere periodes erg belangrijk zijn de yoni NIET te masseren en het al eerder gedane werk zijn integratie werk te laten doen in de psyche van de vrouw. 

Er komt dus veel bij kijken: Kennis over Tantra en Yoni Rituelen, de Yoni Tantra en de Yogini's en hun energie, kennis van reflexzones, kennis van Marma punten ( energie punten) kennis over emotioneel proceswerk en reichiaans proceswerk, over anatomie van het bekken en gynaecologische aandoeningen en wanneer iemand door te verwijzen, kennis en ervaring met Mantra's womb-healing en elementen leer over lucht vuur waarde water en ether. En met kennis wordt hier bedoeld : levende kennis. kennis die je zelf ervaren hebt en door en door weet en voelt in je hart. Voel je je uitgenodigd om, als vrouw die al heel wat gedaan heeft op dit vlak, en stevig in haar lijft woont om deze training te volgen. Neem dan contact op voor het Maha Yoni Healing Traject. Het kan het begin zijn van een waarachtige en diepe initiatie in Yoni Tantra. Met de kennis over de Yoni Healing helen we de vrouwelijke kracht op grote schaal waardoor het nog extra bijzonder is.

Ondersteunend aan dit traject is er van 22 september tot 3 oktober 2016 een 10-daagse Sri Vidya Retreat waar Indiase teachers ons in 10 dagen veel leren over de Kundalini energie, en vele levendige en bruikbare rituelen en tools voor Yoni healing. Onder deze post zal ik ook de link zetten voor die training en een filmpje over een reinigingsritueel voor het gehele lichaam en activeren van de Yoni energie zodat je alvast kennis kan maken ermee en met Mani die dit komt onderwijzen en de liefdevolle ernie die daarbij komt kijken kan voelen. Binnen Soul Tantra reizen we elk jaar naar India om deze kennis over de Yoni en Shakti Tantra uit te breiden en het is heel uniek dat ze in september naar Nederland komen!  Jai Maha Shakti ! - Jacqueline Ananya 

 

 
 
Sluit je aan bij onze community!

Ontvang gratis ons Soul Magazine met nieuws en blogs over onze activiteiten

Overzicht van alle workshops, retreats en events